Web Analytics

עדכון תכני אבטחת מידע – עדכון מספר 1

מדי פעם אני ארכז בפוסט עצמאי תכנים חדשים שהוספתי לדפי ריכוז תכני אבטחת המידע שנמצאים בטור השמאלי של בלוג זה (למעט תכנים שהוזכרו בפוסט מוקדם יותר מפוסט זה). ריכוז זה יסייע לכם להתעדכן בתכני אבטחת מידע שמצאתי בתקופה האחרונה. פוסט זה הוא הראשון בסדרת פוסטים מסוג זה.

רק לפני שנתחיל בסבב הראשון, המלצה קטנה משלי, למי שלא מכיר – StumbleUpon הוא שירות רשת ששנים חיכיתי לו. שאוכל לקבל אתר רנדומלי בלחיצת כפתור. שהרשת תפתיע אותי בגילוי חדש.
השירות הזה הוא למעשה שילוב של שמירת סימניות (Bookmarks) ורשת המלצות אתרים/דפים על פי חלוקה לנושאים. ההמלצה היא ברמת "מומלץ" בלבד ואין דרגות מעבר לכך, אבל זה די מספיק. ניהול הסימניות הינו בסיסי בלבד. צריך לזכור שהמטרה של השירות היא גילוי אוצרות הרשת.
לכן, צריך להירשם, ואח"כ להוריד ולהתקין Toolbar תואם במחשב שלכם, שמתממשק עם הדפדפן. יש ל-Firefox ול-Internet Explorer. יש גם משהו ל-Opera אבל נוצר שלא באופן רשמי על ידי השירות ולא ניסיתי אותו – לשיקולכם. יש גם משהו בשם Stumbi ל-Safari על מק, אבל זה גם של צד ג' ומעין Shareware.
אחרי שאתם מתקינים את סרגל הכלים, במקטע של ה-Channels (כלומר, הנושאים) יש כפתור נגלל בשם All, שזה אומר שכעת אתם תגלו אתרים מכל הסוגים. אם תפתחו את הרשימה שבכפתור זה ותבחרו באפשרות Computers – יהיו לכם שם האפשרויות הרלוונטיות הבאות: Computer Security, Cyberculture, Encryption, Hacking, Network Security. בחירה באפשרות כלשהי תגביל את גילוי האתרים שלכם רק לקטגוריה שבחרתם.
שיטת עבודה נוספת היא כזו שלאחר שהגעתם לאתר טוב, אתם תראו בסרגל הכלים את שמו של הגולש שהמליץ על אתר זה. הקלקה על שמו תעביר אתכם לדף הסימניות שלו (במידה והוא החליט לשתף את הקהל בסימניות שהוא אוסף. הוא לא חייב) – ויש סיכוי טוב שכאן תמצאו באופן מרוכז תכנים טובים נוספים, כי גולש זה כבר "הוכיח את עצמו".
נכון, לא הכל יהיה חדש ולא הכל ברמה – אבל אני מבטיח לכם שתגלו הרבה דברים חדשים וטובים, שבאמצעות חיפוש בלבד, ללא ההמלצה האנושית – לא הייתי מגיעים אליהם. תיהנו.

Seci – נסיון, ראשון נדמה לי, להקים פורטל ייעודי לאבטחת מידע בעברית. הפורטל מתוכנן לכלול חדשות, ראיונות, כתבות, מאמרים, מודעות דרושים ועוד. שם הדומיין רשום על שם שחר צדוק שכנראה גם מפעיל את הפורטל, ואם מדובר באותו אדם – הרי שהוא היה/עדיין כתב ב"גלובס".

TryThis0ne – אתר אתגרי המאפשר למשתתפים לבחון את יכולותיהם בנושאי האקינג, תיכנות, הצפנה, רוורסינג – והכל בסביבה סגורה שהינה ייעודית לנושא. יש גם דף "טיפים" שלא ראיתי אליו קישור מהדף הראשי. יותר בריא מאשר לפרוץ למקומות אמיתיים.

פורום האקינג ואבטחת מידע ב-ROOT – פעיל באופן רציף ומכסה מגוון רחב של נושאים, לא רק מחשבים אלא גם תאים קוליים של חברות סלולר, מנעולים ושליפים למבחנים…

Citadel Technologies (חלק מקבוצת YANA) – חברת ייעוץ חדשה יחסית שהוקמה בסוף 2008 /  תחילת 2009. מספקת שירותי ייעוץ תהליכי, ייעוץ טכנולוגי ומבדקי חדירה. מנכ"ל החברה הוא מוטי קארו שהכרתי כאשר עבדנו ב"אבנת".

GRsee -חברה המפתחת תוכנה (וגם מעניקה שירותים) לניהול מאוחד של סיכונים, בדגש סטנדרטים ורגולציות מהארץ ומחו"ל.


 

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *