Web Analytics

אתר IFIS עלה לאוויר

(פוסט זה הועבר לקטגורית "ארכיב" בספטמבר 2013 כי אתר IFIS אינו פעיל יותר)

אתר "הפורום הישראלי לאבטחת מידע" (IFIS) עלה לאוויר (תזכורת אודות IFIS).
האתר עדיין בהקמה אז תקבלו זאת בהבנה, כי כרגע יש בעיקר שלד עם מעט תכנים, ולפעמים ב-FF תכנים יורדים למטה. אני בטוח שעוד הרבה ישתנה לחיוב במשך הזמן, אז תהיו סבלנים.

מעבר לתכנים הרגילים אודות העמותה, הצטרפות ופרטי הקורסים והוועדות השונות – תוכלו כבר למצוא בדפים של חלק מהקורסים את המצגות של המפגשים שכבר התקיימו (בתבנית PDF).

הכי חשוב הוא היכולת שלכם לתרום לאתר בשתי דרכים:
1. כתיבת מאמרים מקצועיים לאתר. ככל שראיתי, אין אפילו דרישה להיות חבר בעמותה בכדי לכתוב לאתר. כתיבת מאמרים טובים ומקצועיים תסייע לכולם – האתר יתמלא בתכנים טובים, הקוראים ישכילו והכותבים יזכו במוניטין מקצועי גבוה.
2. עזרו למצוא מפרסמים לאתר. מפרסמים יזכו לקהל רלוונטי וממוקד בתחום אבטחת המידע וניהול הסיכונים והכסף עבור הפרסום יסייע לפעילות העמותה וקידום האתר.

בעולם שכיום חי יותר ברשת מאשר בחיים עצמם עליית האתר היא אבן דרך משמעותית בחיי הפורום, שהוקם עבור כולנו, כל העוסקים באבטחת מידע וניהול סיכונים – אז אתם מוזמנים לאתר: גם ליהנות, ללמוד ולא פחות חשוב, לתרום את הכישורים והזמן שלכם, כי ביחד נוכל לקדם את הנושאים החשובים לנו.

.

Join the Conversation

5 Comments

  1. לא יודע, עדיין לי זה נראה קצת פאתטי. האינדיקציה המרכזית היא כמות הועדות. כאשר מקימים עמותה וקיים איזשהו עיסוק אובבסיסי בפוליטיקה והמבנה הארגוני שלה כך שמוקמות שם 7 ועדות (!) אם ספרתי טוב, זה נראה כמו משהו הסתדרותי למדי…
    כמו כן, מה לעזאזל הקשר של יעקב עמידרור (למרות שהוא מנסה להסביר את זה)? אמנם אדם מוערך ומעניין לכל הדיעות, אבל אם מקימים עמותה כזו אני חושב שבראשה לא צריכות לעמוד דמויות ידוענים כדי למשוך תשומת לב, אלא אנשי מקצוע. בקיצור – כל הסיפור נראה לי ילדותי בערך כמו ועדת קישוט, שאגב חסרה שם בין כל הועדות, ואין שום סיכוי שתתפוס אותי מצטרף ו/או כותב שם. איכשהו לא מתחבר לזה במיוחד.

  2. היי ניב,

    ראשית, אני כותב כאן את דעתי והבנתי בלבד, ולא כתשובה רשמית של גורם כלשהו בפורום.

    כמה דברים:
    א. חשוב לציין שאתה כנראה לא קהל היעד, אז זה בסדר אם לא תצטרף. אנחנו מכירים אבל לא כל הקוראים של הבלוג הזה מכירים אותך. עסקת בעבר באבט"מ כעיסוק מרכזי וכיום לא, וככל שאני יודע, אבט"מ היא אפשרות נוספת בהמשך הקריירה שלך, ולא תחום שבחרת להתמקד בו.
    הפורום נועד למי שרואה באבט"מ משהו חשוב באופן כללי ו/או באופן אישי.

    ב. על סמך אתה מחליט שכמות הוועדות היא האינדיקציה המרכזית? בכדי לקדם דברים צריך לחלק התמחויות, ותמיד כדאי שבכל התמחות יהיו מספר אנשים למגוון דעות ולא מחליט יחיד.
    כן, צריך לקום פה גוף פעיל ומקדם. כיום תכל'ס אין כלום. כל תחום מקצועי שרוצה לקדם את עצמו צריך להתאגד ולפעול ככוח משותף לקידום מטרותיו. לעורכי הדין מותר? לרואי החשבון מותר? לוועדי עובדים מותר? אז גם לנו.
    אם אתה נון-קונפורמיסט ואנטי-ממסדי בגישתך, זה בסדר, אבל אל תפחית ממאמצי אלו שחושבים ופועלים הפוך.

    ג. יעקב עמידרור בהחלט קשור. ארגון חדש שמבקש לקבל הכרה (גם אם לא רשמית) ויחס מבעלי עניין ומהתקשורת – *חייב*, פשוט חייב לשים מקדימה דמות שיכירו ויקשיבו לה. דמות זו בשלב זה של הפריצה לתודעה, לא חייבת להיות איש המקצוע הכי ותיק/מוכשר וכדומה, אלא אדם שמבין את הצורך והחשיבות, ויכול לפתוח דלתות – תהיה זו ועדה בכנסת, שר כזה או אחר, עיתונאי או תכנית רדיו/טלוויזיה. אני חושב שהוא דמות מאוד מתאימה לשלב זה של הפורום. אתה כמובן מוזמן להציע אנשים שאתה חושב שמתאימים יותר.

  3. אין לי כוונה להפחית ממאמצי אלה שחושבים ופועלים הפוך ועצם זה שאנשים פועלים זה כבר דבר טוב ומבורך בימינו. עם זאת, משהו בתפיסה נראה לי מיושן מאד, כבד מאד וממסדי מאד (בהיבט השלילי של ממסדי, בדברים ממסדיים יש גם דברים טובים כמובן). אבטחת מידע וטכנולוגיה בכלל זה משהו מגניב, זה משהו כייפי, זה משהו לעשות גם בעבודה וגם בשעות הפנאי. משהו לכתוב עליו הביתה. לא משהו להקים עליו ועדה… הייתי אומר שמישהו מתאים לתחום הוא איזושהי פיגורה שנתפסת כאושיה מקצועית באבטחה או בטכנולוגיה, סתם דוגמא – גיל שוויד או להבדיל – בועז דולב.

    לגבי עיתונאים בעיתונות הכתובה או המשודרת, כל כך קל לעניין אותם ולגרות אותם מבחינה תוכנית, שהרי גם להם יש מחסור קבוע בתכנים ובנושאים. לא צריך אף אחד שיפתח דלתות, מספיק מייל או טלפון. אפילו אלי, בתור אנונימי למדי, פנו מספר פעמים עיתונאים לקבל תגובות או עצה מקצועית בסיקור טכנולוגי/אבטחתי כזה או אחר, כך שאם מישהו באמת עובד על זה בצורה יזומה – אין שום בעיה להגיע לתודעה ובלבד שיש משהו אשר מעניין את כלל הציבור ו/או ציבור מתמחה כלשהו. ספיקינג אוף ויצ' – אני לא זוכר שראיתי אפילו אזכורון איפשהו של הפורום הזה באיזושהי מדיה רשמית או רשמית למחצה, אבל אולי לא שמתי לב.

  4. או, אתה כבר יותר חיובי…

    אין מה לעשות, להתבגרות יש את המחיר שלה, כולל ממסדיות.
    אבטחת מידע יוצאת מעידן "המערב הפרוע" בהתאמה לכניסת התקשוב לכל האספקטים של החיים, גם הרציניים ביניהם.

    לגבי גיל שוויד אני לא מסכים, הוא בקושי מצליח לקדם את צ'ק פוינט מעבר ל-FWים, מה גם שהוא לא כ"כ תקשורתי במהותו. בועז דולב בהחלט אפשרי, אם כי אני לא חושב שהוא מספיק מוכר בחוגים שמחוץ לאבט"מ, שאליהם צריך להגיע ולשכנע.

    צודק לגבי התקשורת, כרגע אנחנו עדיין לא שם, ועוד אין לנו מה למכור להם. ברגע שיהיה נפח פעילות ותוכן (כנראה בעקבות פעילות ועדות…) – נוכל לפנות אליהם.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *